Din momentul în care trebuie să îl puneți pe bebeluș în scaunul de masă și să îi serviți mâncare solidă simțiți că tot ce știați până acum s-a dus pe apa sâmbetei. Bebelușii sunt într-o continuă dezvoltare și dinamica aceasta – mai ales în primul an de viață – poate fi copleșitoare.
Pentru că și valul de informații este mare și parcă nici nu aveți timp să vă ascultați intuiția. Ce tacâmuri sunt safe pentru bebeluși? De care să alegeți? Cât ar trebui să coste acestea.
În magazinele de nișă cu produse pentru bebeluși vom regăsi și tacamuri bebelusi cu siguranță. Acestea sunt atent alese și începând cu 6 luni, de la diversificare, vor face parte din rutina la masă. Nu neapărat că vor fi imediat luate în mână și utilizate de cei mici, însă porțiile oferite fiind mici, dozatul va fi mai ușor cu o lingură potrivită. Așadar, mânuite de părinți – încă – tacâmurile pentru bebeluși sunt utile fără doar și poate. Să vedem și cum trebuie să le alegeți pe cele potrivite.
La Little Prints spre exemplu veți găsi o gamă variată de astfel de accesorii. Magazinul online cu pricina aduce în atenția publicului variante diverse de articole vestimentare pentru newborn și nu numai. Printre altele, aici sunt și seturi complete de tacâmuri și veselă dedicate bebelușilor.
Produsele sunt atent lucrate, cu margini bine finisate, sunt fine la atingere, sigure și non-toxice. Adică sunt create din materiale baby friendly.
În privința tacâmurilor, veți găsi și aici diversitate. Nu vă gândiți că acestea trebuie să fie biodegradabile. Însă, cu siguranță că ideea de plastic vă sperie. Acesta, în general, este material de temut. În cazul produselor premium de la Little Prints fiți siguri că acestea nu conțin acei compuși toxici de temut, bisfenol A sau ftalați.
Concret, tacâmul pentru copii ar fi bine să aibă un mâner practic, antialunecare. În cazul linguriței vorbim despre o formă prietenoasă, nu foarte adâncă, margini fin lucrate. Cu cât mâinile bebelușilor sunt mai mici, cu atât și lingurițele utilizate sunt mai mici. Dacă mai punem la socoteală și perioada erupției dentare ce le dau bătăi de cap, mai mult ca sigur și lingurița va deveni un dispozitiv de masat gingia.
Pentru primele sale tentative de a utiliza tacâmurile, puteți alege lingurițele din silicon. În oferta de la Little Prints acestea au mâner cu monkey. Sunt realizate din silicon și pot fi băgate în gură fără grija că gingia poate fi lovită cu un obiect dur.
În perioada 1 an+ pot fi încercate acele tacâmuri de antrenament. Și pe acestea le veți găsi în oferta de la littleprints.ro. De aici începe diversificarea la propriu, căci regăsim seturile de tacâmuri, de linguriță în set cu furculiță.
Special concepute pentru nevoile celor mici, au mâner pe măsură, adică scurt și sunt desigur în forme drăgălașe și culori pe măsură. Iar capătul lor este unul sigur. Spre exemplu, furculița are dinți rotunjiți, finisați astfel încât să fie prevenite accidentele prin rănirea gurii sau a gingiilor. Însă, sunt din oțel inoxidabil și încep să se apropie tot mai mult de versiunea celor pentru adulți.
Dacă sunteți adepții designului similar pentru tot ce înseamnă accesoriile acestea, atunci nu ezitați să alegeți seturile complete. Acestea includ nu doar farfurie, ci și un bol, pahar și setul de tacâmuri. Sunt realizate în mare parte din fibre naturale, printre care și bambus.
Seturi de veselă și tacam veți găsi și în varianta celor din silicon. Pentru unii este mai sigur și mai practic să aleagă acele accesorii care au grad zero să se spargă. Căci mâini neatente vor împrăștia mâncarea peste tot, vor experimenta ce presupune masa solidă. Dincolo de gusturi și texturi diferite, diversificarea înseamnă pentru bebeluș o nouă etapă și totul este joc și joacă. Va încerca să imite cât mai mult acest ritual al adulților, de a mânca, stând la masă și utilizând accesoriile potrivite.
Nu subestimați accesoriile necesare pentru masă. Bebelușii deprind încet-încet tot acest ritual. Până când își vor dezvolta mișcările specifice să mânuiască tacâmul în siguranță nu îl privați de această experiență, ci pur și simplu oferiți acestuia tacâmurile potrivite.
Contact:
hello@littleprints.ro
0725 766 847